070-574 05 03 info@meusburger.se

Om Meusburger

 

Meusburger Fahrzeugbau GmbH grundades 1992 som ägs till 100% av familjen Meusburger och är beläget i Eging am See som ligger strax utanför Passau, Sydtyskland.

Sedan starten har företaget vuxit sig stark och utvecklats i takt med kundernas ökade efterfrågan. Idag har vi 5 fabriker i 4 länder varav 2 i Tyskland och resterande i Tjeckien, Schweiz och Ryssland. Antalet anställda uppgår till ca 400 och det tillverkas ca 800 enheter per år.

fabrikenFöretagets inriktning är, orderstyrd tillverkning av fordon för bygg och anläggning samt allehanda special och tungtransporter.

Leveranser till Sverige har förekommit sedan andra halvan av 90 – talet. Att fortsätta satsningen i Sverige är en strategisk riktig satsning, då Sveriges åkare och chaufförer tillför idéer. Att tillgodose kunder i Sverige med högt teknikinnehåll är utmaningen. Sverige har andra längd krav och högre viktbegränsningar än övriga Europa, vilket ger fler möjligheter för våra produkter.

Sedan 2009 har Meusburger Fahrzeugbau GmbH egna säljare i Sverige, med placering i Karlstad.

I produktprogrammet finns tippsläp i dumper och 3 – vägsutförande, tipptrailers, flakvagnar med och utan tipp, maskinvagnar, maskintrailers samt specialtrailers för transport av tex truckar, busschassier och verkstadsmaskiner i såväl täckt som öppet utförande.

Anpassat

All tillverkning sker i samarbete med kundernas specifikationer och önskemål. I programmet finner du allt från enklare boggiekärror för 10 tons last till specialtrailers lastande 100 ton.

Vi samarbetar med och använder marknadens ledande leverantörer av fordonsmaterial, såsom BPW, Wabco bromssystem, Aspöcks elkomponter. I våra konstruktioner använder vi Hardox och Domex stål.

Vi levererar fritt Kil eller Göteborg. Våra representanter i Karlstad, svarar på frågor i samband med offert och avslut. Vi ser till att fordonet levereras till Sverige och registrerings besiktigas innan leveransen sker till köparen.

Vi strävar efter att leverera fordon som ger ägaren valuta för pengarna och gör jobbet lätt för förarna….

Våra kunder har idéer och vi har lösningarna.